Wedden op Darts

Online wedden is wereldwijd erg populair en sommige sporten in het bijzonder. Misschien klinkt het wat ongeloofwaardig, maar darten is één van de sporten waar het meeste geld op wordt ingezet. Redenen hiervan is de snelheid, spanning en het feit dat er vele grote toernooien worden afgewerkt in een seizoen. Darts is met name erg bekend in Engeland, Schotland, Ierland en Nederland. Grote namen uit de Nederlandse dartwereld zijn natuurlijk Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Nieuwe generatie

Lange tijd was er maar één grote favoriet in het darts, dat was Phil Taylor. Echter heeft deze geweldenaar zijn carrière beëindigd. De nieuwe generatie is opgestaan, zo werd de Engelsman Rob Cross afgelopen jaar wereldkampioen en wist Michael van Gerwen een groot aantal toernooien op zijn naam te schrijven.

Toernooien

Er worden regelmatig toernooien georganiseerd voor de professionele darters. Tegenwoordig worden deze darttoernooi over de gehele wereld gehouden, waaronder in Nederland. Bekende evenementen zijn het Wereldkampioenschap, de Premier League en de Masters.  Online bookmakers bieden alle wedstrijden tijdens deze toernooien aan, zowel pre-match als live. Je kunt vaak eerst deze bookmakers vergelijken op websites die kijken naar de beste bonussen en voorwaarden. Door een account aan te maken bij één van deze bookmakers kan jij altijd en overal een weddenschap plaatsen op de dartwedstrijden. Daarnaast kan er geprofiteerd worden van een welkomstbonus, welke kan oplopen tot in de honderden euro’s.

Waarop kan ik wedden bij darts?

Allereerst is het handig om te weten dat darttoernooien kunnen verschillen in opzet. Sommige wedstrijden worden gespeeld in legs en andere weer in sets. Dit zijn dan ook twee inzetmogelijkheden. .Er kan ook gewed worden op de winnaar van een duel of een toernooi, maar ook op aantal legs of sets en 180’s. Wie een snelle weddenschap wil plaatsen kan inzetten op een bepaalde uitgooi, dan moet er gedacht worden aan het nummer of de kleur.