Nederlands trots: Michael van Gerwen

Lange tijd was er maar één grote naam in de Nederlandse dartwereld, dat was natuurlijk Raymond van Barneveld. Toch is hij voorbijgestreefd door de inmiddels wereldberoemde Michael van Gerwen. De in Boxtel geboren darter schreef in 2014 al het PDC World Darts Championship op zijn naam, waarmee hij de jongste winnaar aller tijden werd. Opvallend genoeg kwam de winst niet als een verrassing uit de lucht vallen, aangezien Van Gerwen een jaar eerder ook al in de finale te bewonderen was.

Wereldranglijst

Van Gerwen pakte in 2014 al voor de eerste keer in zijn carrière de nummer één plek op de wereldranglijst. Deze plaats heeft hij sindsdien ook niet meer uit handen gegeven. Alleen de almachtige Phil Taylor wist meer prijzen te winnen dan Van Gerwen, al zal dit record in de toekomst wel worden verbroken door de Nederlander.

Toernooien

Van Gerwen heeft momenteel al 23 Major darttoernooien op zijn naam weten te schrijven. Tot twee keer toe werd het wereldkampioenschap gewonnen. Maar de darter won ook The Masters (3x), UK Open (2x), Premier League Darts (3x), World Matchplay (2x), World Grand Prix (3x), European Darts Championship (3x), Players Championship Finals (3x) en de Grand Slam of Darts (2x). Door dit succes mag Van Gerwen zichzelf de beste Nederlandse darter aller tijden noemen.

Wedden op Van Gerwen

Darts is één van de populairste sporten bij de wedders, hierdoor kan er bij elke online bookmaker op de dartwedstrijden worden ingezet. Dit is mogelijk via jouw computer, smartphone of tablet. Mocht jij nog niet over een account beschikken bij een bookmaker, maak dan ook gelijk gebruik van een welkomstbonus!