Wedden op Biljarten

Het balspel ‘biljarten’ gaat eeuwen terug in de tijd. Het doel van het spel is simpel, maar wij beginnen bij het begin. Er liggen drie speelballen op de speeltafel met lage randen, twee daarvan zijn wit en de laatste bal is rood van kleur. Met een keu, dit is een lange en smalle stok, moet één van de ballen tegen de andere twee worden geraakt. Als dit slaagt zal de speler in kwestie punten verdienen, de deelnemer met de meeste punten is de winnaar. Maar tegenwoordig worden er meerdere soorten varianten van biljart gespeeld.


Engeland

In Nederland hechten wij niet zoveel waarde aan deze sport, zeker in tegenstelling tot het Verenigd Koninkrijk. In Engeland is snooker een stuk populairder en de grotere wedstrijden worden zelfs live uitgezonden op de televisie. Dit is één van de redenen waarom de online bookmakers veel weddenschappen aanbieden met betrekking tot biljart.

Waar de Engelse gokkers op vrijwel elke straathoek een wedkantoor tegen het lijf lopen, is dat in Nederland niet mogelijk. Dus mocht jij willen wedden op biljart, dan zal dat enkel en alleen bij een internet bookmaker mogelijk zijn. Nieuwe leden krijgen overigens wel een leuke welkomstbonus, wat zeker de moeite waard zal zijn.

Historie van biljart

Eigenlijk is het vrij onduidelijk waar biljart nu daadwerkelijk vandaan komt. Er zijn meerdere landen die beweren dat de oorsprong daar ligt, maar de meeste liefhebbers achten de kans het grootste dat de balsport uit Engeland komt. In 1550 werd in dit land namelijk het ‘Pall Mall-spel’ gespeeld, dit zou een voorloper zijn van het biljart zoals wij dat vandaag de dag kennen.

In de zestiende eeuw werd dit spel ook binnenshuis gespeeld, maar destijds nog met open poortjes. Tijdens de Franse revolutie verdwenen deze poortjes en werd het spel met nog slechts drie ballen gespeeld.